FAQ

Nature`s Choice sine produkter er laget av naturlige, fornybare plantematerialer og kan komposteres sammen med organisk matavfall etter bruk.

Hele vårt sortiment er uavhengig sertifisert 100% komposterbart av ledende europeiske og amerikanske myndigheter, inkludert OK Compost av Vincotte og The Biodegradable Product Institute (BPI). Sertifiseringssertifikater er tilgjengelige på forespørsel.

Fleste av oss er positive til liker «resirkulerbar», men her er noe fakta som fremhever de reelle utfordringene for resirkulering av «resirkulerbar» emballasje.

I Norge ble bare en tredjedel av all plast gjenvunnet. Ser vi over til Storbritannia, eksporteres 70% av papiret og 66% av plast for resirkulering, uten anelse om det faktisk blir resirkulert.

Kina har til nå tatt imot mye av Europas behov av det som må resirkuleres. Men har gjennom årene oppdaget at det ikke er av god nok kvalitet til å resirkulere. Siden januar 2018 har Kina forbudt import av husholdningsplast og aksepterer bare papp og papir med mindre enn 0,5% forurensning.

Andre asiatiske land vurderer liknende forbud, for å unngå å bli en dumpingplass for ikke-gjenvinnbart avfall. Spesielt emballasje til matindustrien, og engangsartikler av plast laget av petroleum er et stort problem, og prosessen med å lage lover og reglerer i gang. Men om det er for sent å, det vet vi ikke.  Vi har også lite kunnskap om konsekvensene.  Så dette er en felles dugnad, som det ikke er mulig å kjøpe seg ut av.

Hva kan vi lære av dette?  Sannheten er at emballasje + plast + mat ikke er bærekraftige. Det er heller ikke bra for deg eller miljøet.

Markedets mest omfattende mat migrasjon sertifisering. Matkontaktmaterialer er materialer og gjenstander som er i kontakt med mat, som er ment for grenseverdien for migrasjon fra plast på 30 mg/kg matvare.

Våre produkter er fullt sporbare og er laget i kvalitetskontrollerte forhold fra bærekraftig hentet eller resirkulert materiale.

Selvølgelig kan du bestille vareprøver. Send epost til info@natureschoice.no på hvilke vareprøver du ønsker. Kr 350,- eks mva faktureres i frakt.

De naturlige planteavlingene som brukes til å lage emballasjen vår inkluderer sukkerrør, mais og bærekraftig bjørkved. Etter høsting av de spiselige avlingene, blir rester av organisk materiale behandlet for å trekke ut de anvendbare materialene. Disse materialene inkluderer avfallsfibrene fra sukkerrørplanten (kjent som bagasse) og den naturlige plantestivelsen avledet fra mais (kjent som PLA). Etter bearbeiding kan disse materialene støpes til forskjellige former, inkludert asjetter, kopper, bestikk og takeaway-esker.

Hele sortimtet til Natures Choic`e er komposterbart.

Men, ikke bare ta oss på ordet. Vi er den eneste Norske leverandøren innen emballasje mot HORECA, med ett komplett sortiment, hvor ALLE produktene er sertifisert komposterbart. 

Nature`s Choice  sine produkter oppfyller kravet fra fra EU  : « EN13432 Europeisk standard « Krav til emballasje som er gjenvinnbar gjennom kompostering og biologisk nedbryting 

Bruk vår døgnåpne nettbutikk som bare venter deg og din bestilling. Har du noe spørsmål rundt produkter eller bruk av nettbutikk ring support/salg på tlf 920 29 750 Eller send epost på info@natureschoice.no

Minste antallet man kan bestille, er en eske.

Nature`s Choice er et uavhengig selskap, som har spesialisert seg på å være en totalleverandør av nedbrytbare, plastfrie produkter og emballasje til HORECA, Detaljhandel og Matprodusenter

Sertifisert

Sertifisert i henhold til EN13432 / EN14995 nedbrytbart og komposterbart av European-bioplastics

FSC (Forest Stewardship Council)

er en global, ideell organisasjon som setter standarder for hva som er en ansvarlig forvaltet skog, både miljømessig og sosialt.

Sertifisert matsikker

Markedets mest omfattende mat migrasjon sertifisering

Sporbar forsyningskjede

Våre produkter er Sertifisert fullt ut sporbare

TÜV ØSTERRIKE

(tidligere Vinçotte) er et sertifiseringsorgan autorisert av European Bioplastics. AUSTRIAs sertifikatinnehavere er godkjent komposterbare produkter. Og godkjent for hele det europeiske markedet

Skreddersydde løsninger fra A - Jord

Kvalitet - Produkter i verdensklasse fra ledende produsenter

Ro I Sjela